Tagi
Słodki, bogaty zapach gorzkiej czekolady dodaje energii, rozluźnia i poprawia nastrój. Czekolada na gorąco potrafi odczarować nawet najbardziej ponury dzień, dlatego zachęcam do samodzielnego przyrządzenia tego uwodzącego aromatem napoju.
300 ml mleka
laska cynamonu
70 g gorzkiej czekolady 70%
brązowy cukier do smaku
W rondelku podgrzej mleko z laską cynamonu. Wrzuć połamaną na kawałki czekoladę i mieszaj (najlepiej trzepaczką), aż całkiem się rozpuści. Dodaj cukier w zależności od upodobań i gotuj jeszcze chwilę na niewielkim ogniu. Wyjmij cynamon i przelej do filiżanek.
Na fotografiach oprócz gorącej czekolady widoczne jest wykonane przeze mnie pudełko. Więcej o nim TUTAJ.
katarina said:
Czekolada jest dobra na wszystko 😉 Uwielbiam!
Beata Musiał said:
Dokładnie, czekolada zawsze smakuje 😀
Alina Nowaczyk said:
I ten rozgrzewający cynamon…. bajkaaaa. Tak, na te mrozy pudełeczko pełne cynamonowej czekolady to jest to!